Assalamualaikum.... Selamat datang ke Blog Permata Kehiduopan.. Semoga Blog ini memberi manfaat kepada anda

Welcome back... Live must Go On...

Pertama dan utamnya setinggi kesyukuran ku rafa'kan kehadrat Ilahi kerana dikesempatan ini aku masih diberi kesempatan untuk mencoret kata disini. Setelah sekian lama menyepi dengan kesibukan yang disertakan sebagai alasan kini kekuatan datang untuk ku menulis disini.

Hampir setahun aku menyepi. Banyak komentar yang tercoret di kotak sembang yang tidak ku balas pun. Maaflah kepada pelawat yang melawat atau terlawat ke blog yang sememangnya tidak seberapa ini terutama kepada yang memberi komen. Niat blong ini sebenarnya adalah untkk aku mencuba sesuatu yang baru yang berlainan serta menarik di samping menyampaikan sedikit yang bermanfaat untuk dikongsi terutamanya buat diri ini.

Alkisah bagi dunia blog ini, aku telah menceburinya sejak awal masuk ke UMKL (sem 1). Aku amat meminati perkara yang berkaitan komputer samaada dalaman ataupun luaran. Yang bersifat DALAMAN bagiku, aku berminat juga dalam memahirkan diri terhadap software-software seperti adobe, swish, ulead dan sebagainya. kebanyakannya semuanya kupelajari sendiri disebabkan minat. Manakala yang bersifat luaran pula, aku amat berminat menyelesaikan masalah berkaitan komputer. Fomat komputer kali pertama yang aku buat pun adalah sendiri. Laptop buruk DELL kepunyaanku pentium 3 sewaktu aku dilampuri dulu adalah mangsanya, yang berkali-kali ku fomat sehinggakan rosak hard disknya. berbaloi rasa kerana bermula dari ini lah aku mempunyai sedikit kemahiran.

Berbalik kepada dunia blog ini, aku mula memahirkan diri ketikamana kuditaklifkan memegang sesuatu jawatan dalam persatuan. Lantaran tuntutan yang dikehendaki, aku sedikit demi sedikit menjadi mahir terhadap blog ini. Aku dikehendaki mengupdate blong berkaitan persatuan. Apa yang aku telah lakukan ini bukanlah sia-sia, kerana kesinambungan apa yang kulakukan ini telah diteruskan bagi sesi seterusnya MYPMAPIUM (tak rasa bagga pun sebab aku tinggalkan banyak kekurangan dalam jawatan yang telah ku pegang, banyak masih belum terlaksana dengan sebaiknya)

Setelah habis satu sesi, jawatan pun dilepaskan dan aku diminta untuk memegangnya lagi, tapi tak sanggup aku menerimanya lagi kerana bagiku, aku bukanlah yang terbaik untuk amanah yang akan dipersoalkan ini dan perlu diberikan pada orang lain yang lebih layak untuk merasainya juga. Takkala itu aku mula menyepi dalam dunia blog ini. Sedikit demi sedikit surut. Sekian

0 komentar: